top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN UPORABE SPLETNE TRGOVINE 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Cartsy Fartsy v lasti podjetja Miha Germ s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:

 

Cartsy Fartsy

Založništvo Miha Germ s.p.,

Smetanova 90

2000 Maribor

Slovenija

Matična številka: 7169264000

Email: hello@cartsy-fartsy.si

 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij podjetja:

 Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-naslov),

- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),

- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

- jasno in nedvoumno določene vse cene (razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza),

- način plačila in dostave,

- časovno veljavnost ponudbe,

- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop (vključno s tem, če in koliko kupca stane vračilo izdelka),

- pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo in cene:

 

Kupoprodajna pogodba med Miha Germ s.p. in kupcem je v spletni trgovini Cartsy Fartsy sklenjena v trenutku, ko Cartsy Fartsy kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Cartsy Fartsy kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Cartsy Fartsy in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

 

Rok dostave:

 

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 15h, bodo odposlana še isti dan v primeru plačila po povzetju, preko Paypala ali s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan.

 

Način plačila:

 

- po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja

- s Paypalom na račun podjetja,

- s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro)

 

Strošek dostave:

Strošek dostave se razlikuje glede na znesek naročila.Brezplačna dostava za naročila nad 39 EUR. 

Opozorilo: stroški dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Izdaja računa:

Cartsy Fartsy ob plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca ali po pošti (odvisno od načina plačila). Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. 

Odveza odgovornosti

Cartsy Fartsy se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V primeru, da se lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo, preden Cartsy Fartsy popravi podatke na spletni strani, bo Cartsy Fartsy kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. 

Cartsy Fartsy se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, kljub temu pa je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe:

 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov hello@carsty-fartsy.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Miha Germ s.p., Smetanova 90, 2000 Maribor, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

 

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

 

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

 

Vračilo ne velja za digitalne datoteke. V primeru težav pri digitalni datotekah, se obrnitena hello@cartsy-fartsy.si. Z veseljem vam bomo pomagali.

Pravno obvestilo:

Spletna trgovina Cartsy Fartsy in vsi podatki na njej, slike voščilnic in printov so zaščiteni z avtorskimi pravicami in jih je prepovedano kopirati ali posredovati brez privolitve. 

Digitalne datoteke, ki vam jih pošljemo ob nakupu so:

 -Samo za osebno uporabo.

- Digitalne datoteke vam ni dovoljeno deliti ali preprodati.

- Natisnite jih toliko, kolikor jih želite podariti ali imeti v vašem domu ali v vaši pisarni.

Pritožbe in spori:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na hello@cartsy-fartsy.si ali po klasični pošti na naslov:

Miha Germ s.p., Smetanova 90, 2000 Maribor

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Kontaktne informacije:

 

V primeru nejasnosti ali dodatnih vprašanj nam prosim pišite na elektronski naslov hello@cartsy-fartsy.si.

bottom of page